31.10.2012 14:39 0

Chipsy z ciasta francuskiego

Chipsy to przykład tłustej, mocno osolonej, niezdrowej, ale smacznej przekąski. Chrupanie przed telewizorem, podczas meczu czy w czasie trzymającego w napięciu filmu, jest niezwykle kuszące i z pewnością często praktykowane. Dlaczego więc nie podgryzać czegoś bardziej zdrowego i równie pysznego? Dziś polecamy chipsy z ciasta francuskiego!

Składniki:

  • 275 g ciasta francuskiego (1 opakowanie)
  • 1 jajko
  • 20 g sera
  • bukiet przypraw (u mnie dziś oregano, słodka papryka, sól)

Wykonanie:

Ciasto kroję na kwadraciki. Układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem. Posypuję przyprawami i odrobiną wiórków sera. Pamiętajcie, żeby uważać z ilością sera, gdyż ciasto pod dużym ciężarem może nie wyrosnąć.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15-20 minut.

Podajemy z dipem serowym, lub czosnkowym.

Smacznego!

Więcej przepisów na blogu Domowej Bogini


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...