29.12.2018 09:30 0 raz
Koła Gospodyń Wiejskich z gminy Puck promowały kuchnię i kulturę kaszubską u partnerów z powiatu gliwickiego. Panie zaprezentowały wigilijne nakrycia i potrawy.
Na zamku w Toszku odbyła się kolejna edycja konkursu na najlepszą potrawę świąteczną oraz na najpiękniej udekorowane pierniczki.
– Kontynuowanie tradycji kulinarnych związanych ze Świętami Bożego Narodzenia to niewątpliwie ważny element przygotowań do tych magicznych, nadchodzących dni. Zachęcamy do zaprezentowania szerszej publiczności swych umiejętności i pasji kulinarnych. Podczas spotkania zaprezentują się w odsłonach tanecznych i muzycznych uczestnicy sekcji zainteresowań Centrum Kultury "Zamek w Toszku" – zachęcali organizatorzy imprezy.
Fot. Starostwo Powiatowe w Pucku
Wielką atrakcją imprezy była prezentacja kaszubskiego stołu wigilijnego.
– Przygotowały go panie ze Stowarzyszenia Kół Gospodyń Wiejskich Powiatu Puckiego, które zaprezentowały najbardziej popularne specjały kuchni naszego regionu – poinformowali urzędnicy puckiego starostwa.