15.05.2015 10:42 0

Gotuj z Nadmorski24.pl: Kozie marzenie

Kozie marzenie to sałatka, która rozpływa się w ustach i jest przeznaczona dla fanów eksperymentów kulinarnych. Danie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a przy tym zachwyca niepowtarzalnym smakiem. Zobacz przepis przygotowany przez Annę z Wejherowa.

Składniki:

  • mieszanka sałat lub świeży szpinak
  • ser kozi (najlepiej w krążkach)
  • bagietka
  • 1 jabłko
  • pomidorki koktajlowe
  • masło
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Dressing:

  • oliwa
  • pół łyżeczki płynnego miodu
  • ocet winny
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Pokrój bagietkę w krążki, następnie połóż na nie ser, oprósz solą, pieprzem, skrop oliwą i wstaw do wcześniej nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 6 minut (tak żeby ser się rozpuścił). W tym czasie obierz jabłko, pokrój na ósemki i usmaż na maśle (około 5 minut, tak by były miękkie). Na koniec przygotuj dressing, zmieszaj ze sobą oliwę, ocet winny, miód, sól, pieprz i zioła. Na talerzu ułóż sałatę bądź szpinak, wyciągnij krążki z piekarnika i połóż na sałacie, dodaj jabłka, pomidorki koktajlowe i całość polej dressingiem.

Smacznego!


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...