27.01.2015 14:02 0

Kiedyś Dzikie Wino, dziś Świnka i Rybka

fot. TTM

Magda Gessler, prowadząca programu "Kuchenne Rewolucje" emitowanego na antenie TVN-u, przeprowadziła rewolucję w redzkim „Dzikim Winie”. Słynna restauratorka zmieniła oblicze restauracji. Lokal aktualnie nazywa się "Świnka i Rybka". Przebieg zmian owiany jest tajemnicą, jednak sekretu nie stanowią wrażenia i emocje, które towarzyszyły wielkiej przemianie.

Energia i pomysły Magdy Gessler niemal natychmiast dotknęły restauracji, którą odmieniała restauratorka. Jej zdaniem Kaszubi to poważni ludzie, którzy biorą sobie do serc jej uwagi i nie lubią tracić czasu. Wręcz przeciwnie - z reguły obracają słowa w czyn. Czy zapał okolicznych mieszkańców spowoduje, że kolejne restauracje z naszego regionu doświadczą kuchennych rewolucji?

Szczegółów programu zdradzić nie można. Wiemy tylko, że restauratorka pozytywnie zszokowała właścicieli i personel oraz jak zareagowali oni na zmiany. Natomiast wnętrze zmieniło swoje przesłanie – teraz emanuje ciepłem. A jakie nowości zastaną klienci na talerzach?

  • W tej chwili przygotowujemy się do otwarcia. Potrzebujemy czasu na sporządzenie karty menu i wprowadzenie dań. Ciekawostką będzie połączenie ryby z wieprzowiną. Te dwa składniki będą królować i mieszać się na restauracyjnych talerzach – zdradza Stanisław Kołata, właściciel restauracji.

Lokal otwarty będzie od środy (28 stycznia). Pod koniec lutego Magda Gessler powróci do restauracji by sprawdzić, czy jej praca się opłaciła. Przebieg „Kuchennej Rewolucji” w „Dzikim Winie” będzie emitowany na antenie TVN-u w maju lub czerwcu.

fot. TTM

fot. TTM

fot. TTM

fot. TTM

fot. TTM

fot. TTM


Czytaj również:

Trwa Wczytywanie...